HAR DU PROBLEMER MED ØGET SVEDTENDENS I ARMHULERNE OG ØNSKER AT FINDE EN LØSNING

HAR DU PROBLEMER MED ØGET SVEDTENDENS I ARMHULERNE OG ØNSKER AT FINDE EN LØSNING

HVAD ER BOTOX?

Botox og Azzalure er produkter, der begge indeholder botulinum A toksin. Stoffet har været benyttet siden 1980’erne til behandling af netop øget svedtendens, spastiske lammelser og er i øvrigt nok bedst kendt til kosmetiske rynkebehandling.

De doser, der benyttes til kosmetisk brug og til svedbehandling, er ganske små og helt ufarlige. Botox er et af flere handelsnavne på godkendte lægemidler, der indeholder det aktive stof botulinum toksin A. Stoffet er udviklet af bakterien Clostridium botulinum. Botox virker ved at blokerenerveimpulserne til svedkirtlerne. Dette vil få sved- produktionen til at aftage betydeligt eller helt ophøre.

KONSULTATION

Inden du kan blive behandlet, skal du først til en konsultation hos en af vores hudlæger. Her bliver du undersøgt og får grundig information om Botox behandling.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen/behandlingen. Du får skriftlig og mundtlig information om behandlingen, efterforløbet og mulige bivirkninger. Læs mere om konsultationer generelt hos YOUR AGE her

Behandlingen kan finde sted samme dag, du er til forundersøgelsen, idet den ikke er omfattet af Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse om 2-dages betænkningstid. Her skal du blot være opmærksom på at du har booket tid til behandlingen også!

FORVENTNINGERDu skal regne med at afsætte 30 - 45 min til behandling. Virkningen indtræder inden for den første uge.

Virkningen af behandlingen holder sig i op til 4-6 måneder, hvorefter behandlingen typisk gentages. Dette vil variere fra person til person.

FORBEREDELSEDu skal undlade at fjerne hår i begge armhuler de sidste 3 til 4 dage før behandlingen. Hvis du har meget hårvækst, skal du klippe hårene, så der kun er ca. 1 cm hår tilbage.

BEHANDLINGEN

Du får behandlet begge armhuler ved samme besøg. Behandlingen indledes med at der på- føres jodsprit og dernæst kartoffelmel i armhulerne. Hudområder med stor svedproduktion bliver nu blå. Det blå område inddeles nu, med en tusch, i små felter.

Efter indsprøjtningerne fjernes det blå ved at armhulen vaskes med klorhexi- din-sprit.
Forbinding er ikke nødvendig.

Botox og Azzalure injiceres med en fin kanyle i hudområderne, hvor svedproduktionen er stor. Resultatet kan mærkes efter 2-14 dage.
Injektion med Botox er den hyppigst udførte lægelige kosmetiske behandling på verdensplan.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen kan du uden problemer genoptage dine daglige gøremål og aktiviteter. Du får en tid til opfølgning på behandlingen., så vi får fulgt op med en efterfølgende behandling, inden svedproblemet kommer helt tilbage.

MULIGE BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER

Som alle andre lægemidler kan Botox give bivirkninger.
De fleste bivirkninger opstår indenfor de første dage efter behandlingen og varer typisk et par uger.

Amindelige bivirkninger
Blå mærker, blødning, hævelse og smerter på indstiksstederne. Øget svedtendens andre steder end armhulen kan forekomme.

Sjældnere bivirkninger
Forbigående svaghed af armen, kløe, muskelsmerter, armsmerter og led- stivhed samt risiko for infektion ved indstikssted.

Graviditet og amning
Du må som gravid eller ammende ikke få en Botox behandling

BOOK TID TIL EN KONSULTATION OG SVEDBEHANDLING MED BOTOX HER